Suomen Lähetysseuralla ja Suomen Pipliaseuralla on vankka osaaminen kansainvälisestä työstä. Lähetysseura on lähes 160-vuotias, Pipliaseura puolestaan yli 200-vuotias. Pitkä historia, vakaa asema ja uusien toimintatapojen etsiminen evankeliumin asialla kuuluvat kummankin järjestön peruspiirteisiin.

Suomen Lähetysseura

Suomen Lähetysseura tekee pitkäjänteistä työtä oikeudenmukaisen ja inhimillisen maailman puolesta. Kirkon sanoma toivosta, uskosta ja lähimmäisenrakkaudesta on ollut sen toiminnan lähtökohta jo lähes 160 vuotta. Suomen Lähetysseura toimii 30 maassa yli sadan kumppanikirkon ja -järjestön kanssa. Järjestön erityinen kutsumus on kohdata ihmisiä ja ihmisryhmiä, jotka ovat kristillisen todistuksen ulkopuolella, ja jotka yhteiskunnat, yhteisöt ja uskonnolliset järjestelmät ovat syrjäyttäneet. Suomen Lähetysseura saa ulkoministeriön tukea kehitysyhteistyöhön sekä rauhan ja sovinnon hankkeisiin Syyriassa ja Myanmarissa. Kehitysyhteistyötä se tekee 13 maassa. Työn painopiste on erityisesti Saharan eteläpuolisessa Afrikassa.

Suomen Lähetysseura →

Logo - Suomen Lähetysseura
Logo - Piplia

Suomen Pipliaseura

Suomen Pipliaseuran työn kautta

• ihmiset tavoitetaan heidän omalla kielellään
  • luodaan pohja luku- ja kirjoitustaidolle
  • vaikutetaan syrjiviin asenteisiin
  • herätetään mielenkiintoa Raamattua kohtaan

Pipliaseura kääntää Raamattua maailmanlaajuisesti eri kielille osana kirkkojen lähetystehtävää. Ensimmäisen käännöksen yhteydessä luodaan usein myös kirjakieli. Lukutaitotyöstä seuraa välitöntä parannusta arkeen – työtä, terveyttä ja tasa-arvoa. Pipliaseura tekee myös Ulkoministeriön tukemaa kehitysyhteistyötä Saharan eteläpuolisessa Afrikassa.

205-vuotias Suomen Pipliaseura on osa Yhtyneiden Raamattuseurojen verkostoa, joka toimii 200 maassa. Työ toteutetaan paikallisissa pipliaseuroissa, joiden työntekijät tuntevat paikalliset olosuhteet ja puhuvat paikallista kieltä äidinkielenään.

Suomen Pipliaseura →